FACEBOOK

Паста за зъби, хапчета, глазури, дъвки, бонбони: забраниха Е-то, което съдържат и носи рак

Франция забрани тези дни едно от Е-тата, което вече доказано и безспорно е изключително вредно за организма. Нашият лайфхак днес е посветен на тази тема, понеже почти всичко, което слагаме в устата си, е бъкано с него. Свързваме тази тема с толкова харесаната от вас през уикенда за ескимото и другите сладоледи с глазура, които не съдържат нито шоколад, нито мляко, обаче са пълни с Е-та. Внимание, внимание!

Е-171 е оцветител, за чиято вредност се спореше отдавна и който се очаква съвсем скоро да бъде забранен в целия Европейски съюз. Работата е спешна, защото той се съдържа – избелва – не само дъвките, бонбоните, изобщо – при почти всички храни с глазури, но и таблетките на най-популярните хапове, които гълтаме – в пандемията в пъти повече от нормални времена. А също „краси” и пастите за зъби. Титаниевият диоксид вреди на ДНК, като по този начин води до мутации на клетките с краен резултат – нашествие на рака в организма ни.

Той не само оцветява, но и удължава срока на годност на продуктите, за да ни ги продават до безкрай. Както неведнъж сме съветвали – видите ли нещо, особено храна, чиято трайност е повече от 6 месеца или година, по-добре не го купувайте. Няма в природата такива работи.

Освен храните и лекарствата, въпросното Е с номер 171 се използва и при производството на немалко видове козметика.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени