FACEBOOK

Опасни ли са митите картофи и да ги изплакваме ли и вкъщи

Какво да правим с времето в карантина

Те приличат на пресни картофи, а онези, които обичат такива, но нямат търпение да изчакат до пролетта, или пък от топлото време им се прияждат, веднага посягат към тях. Митите картофи са хитов тренд в хипермаркетите. Някои хора се притесняват дали не са третирани с опасни вещества и не знаят дали спокойно могат да ги вземат. На тях сме посветили днешния си лайфхак.

Веществата, с които се третират митите картофи, преди да стигнат до магазина, би следвало да бъдат безопасни, а повечето вериги си имат и стандарти, по които контролират качеството. Най-вече става дума за фабричен сапунен разтвор, към който са добавени различни вещества. Понеже живеем в България обаче, ние ви съветваме, когато се приберете у дома да изплакнете, желателно е с хладка или топла, но не гореща вода, а още по-добре да понакиснете за известно недълго време, преди да ги превърнете във вкусна гозба. Така ще бъдете напълно спокойни, че сте отмили всички остатъци от почистващата химия.
Картофените талибани не ги слагат в хладилника, където могат да си стоят, стига да не сме ги сложили в найлонова торба, а също като при соца, ги складират в мазето, където постоянната температура е много по-ниска от домашната, дори при спряно парно. Там те наистина ще издържат по-дълго, а допълнително ще им осигурите екстеншън на живота, ако ги и заровите в пясък в подземието.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени