FACEBOOK

„Натуралните” сокове са менте, утрояват захарта в кръвта

Какво да правим с времето в карантина

Продажбите на натурални сокове в света, не е ясно как е у нас, са се увеличили с 40% за година карантина. Илюзията за полезност кара хората да ги купуват, а те са всъщност реална опасност за здравето. На това сме посветили и нашия днешен лайфхак.

Първо, особено в страните като нашата, те не се правят от истински плодове, а от превозена от далечни страни паста – концентрат като пластелин. За да стане това, преминава през 2 термични обработки, които убиват всичко полезно, което се съдържа в плодовете. Няма ги витамините А, В, С и всички останали плюсове. Обикновено пластелинът се разрежда с над 50, разбирай – 70% вода. Добавят се нишесте и фруктоза. Която в организма бързо се превръща в мазнини. Ударната доза утроява захарта в кръвта. Което произвежда като ефект при редовно пиене инсулинова резистентност и диабет. Това нещо го наричат на професионален жаргон „възстановени сокове”, но всъщност е онова, което по времето на Българския държавен стандарт при соца е определяно като нектар.

Ако пиете от това повече от 350 милилитра на ден, 40% нараства рискът от сърдечни заболявания, а 14% - рискът от преждевременна смърт, показват последните американски изследвания.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени