FACEBOOK

Киселото мляко подобрява настроението: Калифорнийският университет

Уж знаем много за киселото мляко – нали по легенда именно ние сме го открили и сме дали истинското му име – прабългарската дума „йогурт”, както показаха изследвания преди няколко години. Но винаги може да се открие нещо ново. Учените от Калифорнийския университет изненадаха с прекрасна новина всички, които обичат този прекрасен и твърде полезен продукт. На него сме посветили и нашия днешен лайфхак.

Ерман Майер, който е ръководител на последните научни изследвания на киселото мляко в Калифорнийския университет е категоричен – резултатите показват недвусмислено, че то подобрява настроението. Причината е отделянето на хормони на щастието, което предизвиква приема от нас на неговите живителни бактерии.

Учените под ръководството на професора още веднъж доказаха, че въпросните микроорганизми повишават количеството на добри свои събратя в червата, което е чудесно за храносмилателната и отделителната ни система и срещу образуването на рак в тях – коварно заболяване, което в тази област най-често се открива на твърде напреднал етап.

Останалите добри ефекти на киселото мляко са достатъчно известни – от подмладяването на кожата до подобряването на храносмилането.

Важният лайфхак е винаги да ядем само натурално – подсладеното е вредно като колата и „натуралните” сокове заради прекомерното количество захар в него.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени