FACEBOOK

Зъбни проблеми отварят пътя на К19, 2,45 мин. е идеалното чистене на зъби

Двойно по-изложени сме на коронавирус, ако имаме проблеми със зъбите, особено парадонтити и други по-сложни състояния, доказа международно научно изследване. Причината е отслабващият поради това имунитет, което прави по-лесно навлизането на коронавируса. За да ви предпазим, предлагаме полезен лайфхак – текст по този повод. Още повече, започва времето на празничните трапези, което води повече прием на храна, а оттам – по-съвестно чистене на зъбите. За мнозина това е просто подробност, а се оказва, че е супер важно за общото здраве на човека.

Оказва се, че времето, което трябва да отделяме два пъти, но не повече от три пъти дневно за миене на зъби е 2 минути и 45 секунди. Не 2 минути, както се смяташе за идеално досега. И не 50 секунди, колкото учените са измерили като среден срок за чистене на зъбите по света.

Измерено е и перфектното количество паста, което трябва да полагаме върху четката. То е определено като „големината на зърно”. Препоръките на учените са това да бъде една – трета до не повече от една – втора – половината, от горната повърхност на главата на четката за зъби.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени