FACEBOOK

За кого са полезни и как гъбите, а за кого са забранени?

Какво да правим с времето в карантина

Докато хората само си мислим, че сме господари на света, всъщност по своя размах гъбите и плесените са в тази роля на планетата Земя. Какво ни остава, освен да ядем от техните представители, за да се опитаме поне да изравним доминацията - това в кръга на шегата, разбира се. Днес нашият лайфхак е посветен на гъбите, за кого са супер полезни, а кой никога не бива да ги опитва.

Професор Соломон Васер от университета в Хайфа е посветил живота си на една кауза. Да докаже, че гъбите са добри за хората. Въпреки някои мнения, че освен тежка, те били и безкрайно вредна храна, той доказва с изследванията си обратното. Полезните вещества от тях не само се усвояват чудесно от организма ни, но неусвоените той превръща в пробиотици.

Според израелския професор истинска супер храна така нареченият гъбен хайвер. Според учения е най-добре да пасираме гъбите, за да ни носят най-много полза. Т.е. който се прави крем-супа от тях е истински шампион.

Има и хора обаче, за които те са изключително противопоказни. Това са онези, които са на химиотерапия. Те в никакъв случай не бива да поглъщат съдържащите се в гъбите бетаглюкани.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени