FACEBOOK

Защо безалкохолното вино е хитът на сезона?

Нормално ли е вино да се казва точно Карл Юнг, при това немско и кой и защо би го пил? Швейцарският психиатър и психоаналитик е основателят на аналитичната психология, а също така е антрополог, философ и дори тълкувател на религията, освен на литературата – сиреч, супер познавач на човека. А той обича да си угажда, без да плаща скъпо за това.

Например, да не се пълнее – 17 калории на чаша срещу 120 – 150 на „нормалното”.

Производителите явно са изчислили всичко това, като са добавили и така наречените „мехурчета на щастието”. Вкусът, ароматът, ефектът на успокояване и появяващата се скоро усмивка са същите като при просекото, както и цената. На човек даже му се струва, че леко му се завърта главата, особено на свръхвисоките температури.

Единствената подробност е, че виното е безалкохолно, което – ако не забележите на етикета, ще разберете чак, когато ви съобщят, иначе ще ви се стори просто леко.

Оказва се, че този сезон едно заведение, особено ако има претенции за тренди, не минава за класно, ако не предлага безалкохолно вино. А в момента най-добро се води произведеното от престижния бранд за кава – каталунското пенливо вино, Анна Кордоню. То даже е и екологично (био-/органик-).

Безалкохолното вино не е само шофьорско, то е също за хората, които хем искат да пият нещо на обяд, да си вкарат доза радост от „мехурчетата на щастието”, хем да могат да се върнат в офиса или да останат на плажа, а също за онези, които имат здравословни проблеми с алкохола. Разбира се, има и непенливи варианти, но искрящите са по-ефектни и много по-близки до вкуса на „истинското” вино. Не, че това е фалшиво, разбира се, прави се по всички правила на занаята и на науката дори.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени