FACEBOOK

Вино, сирене, агне и разнообразно инфо за добра памет

Какво да правим с времето в карантина

Едно от нещата, които без да искаме получаваме като вреда от предизборната кампания, съчетана с коронавирусна пропаганда и антипропаганда, е претоварването с информация, което ни кара да губим свежестта на своята памет. Днес решихме да дадем лайфхак как да се справим с това положение, като съчетаем полезното и приятното.

Френско изследване с над 2000 участници показа, че типичните за страната храни и напитки имат удивително благоприятен ефект върху паметта и концентрацията. На базата на проучването сред анкетираните хора на възраст от 46- до 76-годишна възраст се прави изводът, че въпросните неща, които са достъпни и се намират във всеки или почти във всеки хладилник са чудесна профилактика срещу деменция.

Досега подобни подозрения имаше за агнешкото месо, чийто сезон настъпва с идващите пролетни празници и на което ще посветим специален разказ. Това вече се и доказа. Сиренето и виното - толкова любими на французите, също се оказват подобрители на паметта. Тоест, вече е научно доказано, че фразата:

"Пия, за да забравя", не е правдива, поне що се отнася до виното.
Другото много важно откритие е, че разнообразната информация ни помага да помним по-добре, докато еднообразната, каквато ни наливат сутрин, обед, вечер истеризираните големи и зависими медии се оказва вредна. И това вече е научно доказано.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени