FACEBOOK

България помогна на ФБР за разбиване на схема за рекет чрез интернет

Български разследващи са съдействали на американското Федерално бюро за разследвания (ФБР) да бъде разбита схема за рекет чрез интернет, предаде БНР.

Във Флорида е задържан канадски гражданин, за когото се смята, че е получил чрез изнудване над 27 милиона долара. В момента на задържането му у нас са иззети сървъри, чрез които е извършвана престъпната дейност.

Според заместник -главния прокурор Борислав Сарафов България става все по-предпочитан партньор на ФБР за разследване за случаи като този.

„В интернет също се извършват точно такива престъпления каквито се извършват и в живота - изнудвания, трафик на наркотици, всъщност всичко това, което се извършва в живота се извършва и в така наречения даркнет“, каза той.

„Българите са доста способни, технически много грамотни, и както сами знаете ние не стоим встрани от тези последствия. Не случайно самите колеги от Федералното бюро за разследване ни считат за един изключително стойностен и качествен партньор в тези разследвания“, каза още Борислав Сарафов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени