FACEBOOK

УЛ. РОДНА ПЕСЕН: БЯЛА ЧЕРКВА И МНОГО ЛОШ ВЪЗДУХ

Когато изреждахме улиците с имена, завършващи на песен, а те никак не са малко в София, пропуснахме тази. Родна песен се простира от ул.Родно село до ул. Родолюбие, а даже опира и бул. Лазар Михайлов. Даже Гугъл се оказа безсилен да ни посочи кой е този човек, който за разлика от мнозина велики българи е удостоен с честта на него да бъде кръстена улица в столицата.

Вярно, между Орландовци и Бенковски, но все пак в София. Не намерихме отговор. Но разбираме, че на въпросния булевард въздухът бил супер лош заради предприятие, което използва твърдо гориво. През студените месеци, какъвто е този, местните хора наричат онова, което дишат с некрасивата дума „смрад”.

Ние, като естети, се връщаме на улица Родна песен, която започва с приятна бяла черква от едната страна, някакви стопански постройки след нея, а „на другия бряг” се редят малки, схлупени къщурки, но без две липи отпред. За разлика от повечето други улици в квартала, особено от пресечката си с красноречивото название Горна махала, настилката е поддържана.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени