FACEBOOK

УЛ. НОВ ДЕН ДАВА НАДЕЖДА В МРАЧНИЯ КРАЙ НА МЛАДОСТ

Хубаво е, когато на неоптимистични места като края на Младост при Околовръстното шосе, улиците носят оптимистични имена. Ето как сред панелките и частичния мутробарок на една сивичка пътна артерия в този безрадостен кът на столичния град една пряка на представената вчера ул. Д-р Атанас Москов е кръстена Нов ден. Звучи доста оптимистично. Интересно е, че тя е пряка на ул. Филип Аврамов.

Не решавайте, че нещо се е случило с актьора от един стар комедиен сериал на бТВ, когото драгият зрител познава като Фицата. Негов адаш, когото Гугъл слабо познава, понеже грижливо крие от любопитния търсач, е заслужил признанието да има своя немалка улица баш тук.

В Младост, до Нов ден – само как звучи! Нещо като успоредна на Нов ден пък е ул. Божан Ангелов, който – ако не знаете, е литературен критик, за малко шеф на Народния театър в началото на миналия век. За нещо като успоредна ли? Ами, защото ул. Нов ден не е права, тя е крива – в най-буквален смисъл.

Има ли в това и психология – искал ли е да ни каже незнайният общински кръстител, че ако новият ден започва точно тук, ще бъде крив? Хайде стига песимизъм!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени