FACEBOOK

УЛ. МЮНХЕН от БМВ до автоморгата и Димитър Пешев

Общинският гений кръстител е проявил голяма доза черен хумор, като е протегнал улица на име Мюнхен, наречена на града, откъдето тръгва нацизмът, баш до ул. Димитър Пешев, назована на българския спасител на евреите. А може и да не му е хрумнало.

А просто да е решил, че понеже едно от представителствата на БМВ – баварската автогордост, е в единия край на индустриалната пътна артерия, да нарече на столицата на немската Свободна държава въпросното шосе. Е, трябвало е да помисли, че освен нови коли в единия край, има и гробище за возила в другия. То пък, съвсем удобно разположено до София мед, където цветните метали веднага могат да се претопят.

Сигурно е знаково, че като никоя друга, ул. Мюнхен е пресечена на две места – в продължение на стотина метра, от две различни линии – в миналото едната май е била влакова, както и от два провода над нея по времето, когато е била адрес на бурно произвеждащи предприятия.

Иначе запуснатият от 30 години пейзаж наоколо не подхожда по вид на спретнатия Мюнхен, а повече отива на наименованието на артерията, в която прелива „баварската” улица – Канала. Оттече, както се казва разговорно.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени