FACEBOOK

УЛ. ГУНДИ Е УНИКАТ: ПОЧВА И СВЪРШВА ОТ/В МЪДРЕН

Не в родния му Лозенец и не до Герена, улицата, кръстена на легендарния футболист Георги Аспарухов – Гунди се намира в т.нар. жк Христо Сминенски, недалеч от река Слатинска.

Улицата е истински уникат, защото започва и завършва от/в друга улица – по-главна от нея – ул. Мъдрен. Ул. Гунди е успоредна на себе си и малко, преди да опре у основната пътна артерия в околността ул. Слатинска, прави завой на 360 градуса. Иначе казано, тя е нещо като разширен паркинг за няколко панелни блока от двете й страни.

По каква причина градостроителят не е направил 1 широка улица между двете главни в района, а е оставил прашен луфт по средата и при обръщалото й, това е истинска загадка. Жалко е обаче, че един истински софиянец и безспорна легенда като Гунди е отличен с такава една нищо и никаква улица.

А, за да бъдем още по-оригинални, нека да кажем, че тя почва и свършва в ул. Мъдрен, кръстена на село в Старозагорско. В Гугъл трудно се намира инфо за него, освен метео прогноза от 1 сайт. С гордост обаче може да се каже, че един от малкото санирани блокове в София е именно на ул. Мъдрен.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени