FACEBOOK

УЛ.БЪЛГАРКА Е КРИВА, А УЛ. ХОСЕ ДЕ САН МАРТИН - ПРАВА

Една от най-кривите улици в София незнайно защо носи името Българка. От гледна точка на Истанбулската конвенция и джендър идеологията, това си е обида и духовно насилие върху над половината от нацията – нали се оказа, че дамите у нас били с един Бургас повече от господата, от страна общинския гений-кръстител.

Тя е пресечка на правата ул. Генерал Хосе Де Сан Мартин, продължение на улицата с извечното название Постоянство. За едни генералът е герой, за други – например за испанците, с които сме в ЕС, си е терорист. Роден в Аржентина, изучил се в Испания и по-специално в нейната армия, той организира безчет въстания срещу нейното колониално управление в Латинска Америка, в което – по ирония на съдбата, работи собствения му татко.

Бунтува родината си, Чили, Парагвай, Боливия, накрая пък става президент на ... Перу. Първия в историята на тази толкова примамлива днес за туристите дестинация с Мачу Пикчу и царевичака. Странно е, че в София, където улици на свое име нямат безчет прославени българи, сме намерили място за този неподправен интернационалист.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени