FACEBOOK

Код ли е Кота 1050 като име на улица

В държава, която се чуди дали е държавна измяна президентът да говори за жена си по телефона, име на улица като Кота 1050 и то в близост до стратегически обекти като резиденция Бояна и Околовръстния път си звучи като още една конспирация. Понеже сме на вълна Изгубената България, София и прочие, длъжни сме да обясним.

Кота 1050 е стратегическа височина, за която нашите войни водят 2-годишна битка срещу обединените, много по-многобройни, сити и въоръжени армии на Франция, Италия, Русия и Сърбия от 1916 г. до 1918 г. В учебниците е известна като Битката за Завоя на Черна – ето ви още мистика в имената. От нея тръгва песента, която дядовците ни знаеха като Бдинци, лъвове, титани. От смелостта на видинския полк.

Безсмислена, както се оказва, защото политиците ни проиграват всичко на масата за преговори. Сега решиха, че отменят фиксирания курс на лева от закона, ама в преговори – своеобразна битка не с 4, а с 20 по-силни евродържави, щели да го поддържат. След повече от век непознаващи историята илитерати отново ни водят към загубена война....


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени