FACEBOOK

Защо ул. Централна е в покрайнините

Ако се чудите коя е централната улица на София и се разделяте душевно между бул. Цар Освободител, бул. Витоша или така прославилата се през последната година ул. Граф Игнатиев, колкото и странно да Ви се види, все сте сбъркали.
Понеже София има ул. Централна. И по неясната логика на общинския гений - кръстител, или по поредната му иронична шега с нас и града, истинската улица, която носи това име е в покрайнините – в периферията.

Тя прилича на змия, за да не кажем червей, но не каква да е, даже не 3-глава, ами с 4 глави. Толкова са окончанията на пътната артерия, виеща се от двете страни на булеварда със странното име Президент Линкълн (не Ейбрахам, или поне Абрахам, по логиката на улицата, кръстена на колегата му Георг Вашингтон) и вливаща се в ул. Антонин Колар.

И тя - по ирония на съдбата и софийското градоустройство, на което навремето онзи, на когото е наречена, е поставил начало, ама не такова като днешното, а европейско – пак стига до ... бул. Президент Линкълн. Ирония до ирония - истинска ирония на съдбата и на общината.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени