FACEBOOK

Защо ул. Белоснежка, а не Снежанка

В местността Детски град – доста странно наименование, но дал за заглавия на бая околни улици с приказни имена, имаме една, която се нарича Белоснежка. Да ни прощава общинският гений кръстител, ала Белоснежка е руският вариант на Снежанка.

Пък и да бъде наречено „улица“ това нещо, което повече прилича на селски коларски път наистина е прекалено. Разбираме затруднението на кръстителя – да, в София има, макар и малка, друга улица на име Снежанка – незнайно дали кръстена на върха или на приказната героиня. И тя е в най-меко казано непрестижна махала – жк Военни жилища – да, имаме и такъв жилищен комплекс, между Кумарица и Славовци.

Ум да ти зайде от имената и на нейната пресечка – ул. Татарска, и на успоредната – ул. Детска песен, която сме изпуснали в нашия обзор на песенните улици на София. Ако се беше размислил малко, общинският гений кръстител щеше да осъзнае нещо велико: за приказния квартал Детски град идеално би паснало названието ул. Пепеляшка. Е, ТЕ ТАКАВА УЛИЦА НЕМАМЕ, би възкликнал от възторг шопът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени