FACEBOOK

5 спектакъла на Камен Донев откриват София моно

12-ото издание на обичания фестивал на малките театрални форми "София моно" започва в понеделник, 11 юли, на обичайното място - паркът на Военната академия в София. Ударен старт на събитието ще даде първата по рода си Седмица на Камен Донев, която ще представи, в пет поредни вечери, пет спектакъла на популярния актьор и режисьор.

Освен познатите "Възгледите на един учител за народното творчество", "За народната просвета" и "За силата на словото", вече играни на откритата сцена, тя включва още софийската премиера на "Уют" (познат и от своята филмова версия) и "Мартин, Данчо и майка им" - моноспектакъл на актрисата Албена Колева по текст на Камен Донев. Те ще могат да се гледат от 11 до 15 юли.

Премиерен за сцената на "София моно" ще бъде и моноспектакълът на Народния театър - "Плач на ангели" с участието на Христо Мутафчиев, който ще се играе в две поредни вечери - 19 и 20 юли. Димитър Живков ще представи на сцената в парка освен дългогодишния си хит "Живак" (31 юли) и чисто новата постановка "4 жени без 4G" (25 юли), реализирана с трупата на казанлъшкия драматичен театър под неговата режисура.

"Театър 199" ще се включи в събитието със спектакъла "Хаос" на режисьора Марий Росен и с участието на Йоана Буковска, Елена Атанасова и Радина Думянин. Нашумелият актьор Алексей Кожухаров ще участва за пръв път на фестивала с цели две постановки - "Юзър" и "Липсващите 5", а "Пощенска кутия за детски приказки" ще привлече най-малките.

Фестивалът продължава до 31 юли, а билети се продават в системата на Ticketportal.bg (link is external)и техните партньори (Билетна каса - НДК, зала “Арена Армеец”, книжарници Booktrading, Office1superstore, OMV). Цената им е от 15 до 50 лв. В дните на представленията пред входа на Военна академия ще бъде отворена и мобилна каса, която ще работи от 19 до 21 ч. - разбира се, ако има останали билети за вечерта.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени