FACEBOOK

Почина Денди: „И клошарите са по-щастливи от мен”

„ЛЮБОМИР МИЛЧЕВ - ДЕНДИ / 16.09.1963 г. - 27.03.2022 /

Много..много ми е мъчно! Ние - твоите приятели те обичахме! Знаехме какъв подарък са срещите и разговорите ни с теб! Благодаря за наученото, за доверието, за вглеждането!

Лети птиче, лети Дендуче... и не се обръщай назад!”, пише актрисата Касиел Ноа Ашер за публициста, който издъхна в софийската болница Св. Анна след 40 дни в кома, последвала тежко нападение срещу него, което едва ли ще бъде разкрито. Ето и негов текст, светла му памет:

“… Някаква част от мен бе в плен на страха, че съм неудачник и бедняк и че дори и клошарите са по-щастливи от мен, което бе преувеличено, най-малкото затова, че аз винаги изнамирах ракурс, в който да ги лицезра като светци, додето у някои от тях се загнездваше подозрението какво правя сред тях и дали не съм се провалил, или пък разигравам мним провал от скука и пресищане. Малкото предателство, което хората извършват вседневно е един вид склонност към разомагьосване, просто ей така, както децата разглобяват кукла, за да видят какво има отвътре, а после биват разочаровани от разкрилата им се празнота .

Аз дори обичах да идвам пременен в смокинг или фрак преди, или след някой прием, да посядам сред тях и да черпя вдъхновение от контраста… Някои ме презираха и скрито се радваха като считаха, че съм пропаднал, изпаднал, сурнал се към пропастта, хлътнал в порока, сред изметта…

Биха били учудени, ако узнаеха, че гледам на тях като на хлътналости, жалки отпечатъци на обществената мнителност и трафарет. Някои ми казваха „Живот си живееш ти!“ и ни най-малко подозираха страшната нереалност, в която се състояваше моят живот… Иже херувими!”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени