FACEBOOK

Пенчо Дочев пристигна на световните неолимипийски игри

Пенчо Дочев е единственият представител на България на световните игри на неолимипйските спортове, които се провеждат в Бирмингам, САЩ. Той кацна тази сутрин заедно с треньора си Николай Николов, който е и старши на националите по сумо. Именно в аматьорската версия на японския спорт се явява нашият състезател.

Той ще излезе в събота на дохиото в категория до 85 кг, която е и една от най-оспорваните. Европейският шампион заяви, че независимо от това отива за златото на световния турнир в Съединените щати. Дочев от месеци провежда целенасочена подготовка за явяването си на турнира и е в топформа. Треньорът му, освен трикратен първенец на Стария континент, е и шампион на света по бразилско жиу жицу.

След завръщането си от САЩ Дочев ще се яви в края на месеца на много силен ММА-турнир на бургаските докове. Миналото лято той дебютира в професионалния кървав спорт и отново на морето - на гала на Св. Влас. На тазгодишния турнир Real Pain Challenge на Морската гара в Бургас на 29 юли ще се бори и друг от националите ни и актуален европейски медалист - Стилиян К. Иванов. Двамата сумисти са анонсирани и сред звездите на вечерта.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени