FACEBOOK

Наследникът на империята Hermès смята да осинови 51-годишния си градинар и да му остави $11 млрд.

80-годишният Николас Пуех е пето поколение наследник на Тиери Ермес (Hermès)

Николас Пуех, 80-годишният наследник на богатството на Hermès, според съобщенията планира да разпредели богатството си по неочакван начин.

Според швейцарското издание Tribune de Genève, цитирано от New York Post, Пуех планира да посочи своя „бивш градинар и майстор“, неназован 51-годишен мъж за свой наследник. Пуех, който не е женен и няма собствени деца, ще прехвърли милиарди долари от състоянието на Hermès, което в момента се оценява на над 220 милиарда долара.

Съобщава се, че Пуех притежава между 5% и 6% от компанията, което поставя нетната му стойност между 10 и 11 милиарда долара, а швейцарското издание съобщава, че той може да прехвърли половината от наследството си на бившия си градинар. Твърди се, че той все още пренарежда благодетелите на имуществото си и може да прехвърли останалите си пари другаде.

Според Tribune de Genève Пуех вече е започнал съдебни процедури, за да направи мъжа свой наследник. Съобщава се, че неидентифицираният мъж е от марокански произход, женен е за жена от Испания и има собствено семейство. Той също така ще наследи имоти от Пуех в Маракеш, Мароко, и Монтрьо, Швейцария, оценени на 5,9 милиона долара.

Пуех е пето поколение наследник на Тиери Ермес (Thierry Hermès), който основава модната къща - станала най-известна със своите чанти Birkin - през 1837 г. в Париж. Той напусна надзорния съвет през 2014 г. при не толкова добри условия, когато LVMH придоби 23% от Hermès, според Fortune.

„Той подаде оставка, защото се чувстваше обсаден от няколко години от членове на семейството си, които го атакуваха на няколко фронта, не само по отношение на LVMH“, каза тогава говорител на Пуех, съобщи Fashion Network чрез AFP.

„Той имаше някои много лоши преживявания и се чувстваше много зле и се чувстваше остро критикуван в много случаи, въпреки че е много привързан към Hermès.“

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени