FACEBOOK

Колко ще спечели принц Хари от книгата си?

Мемоарната книга на принц Хари "Spare" ще излезе официално днес, но тя вече доминира в заглавията на вестниците.

Въпреки че в началото на миналата седмица копия от книгата случайно бяха пуснати в продажба в Испания и голяма част от съдържанието ѝ беше отразено в медиите, тя вече е на първо място в списъка с бестселъри на Amazon.

Принц Хари дава редица интервюта, за да представи книгата, включително вчерашното предаване "Хари: Интервюто" по ITV.

Ето какво знаем за издателската сделка, която Хари сключи.
Колко ще спечели принц Хари от мемоарната си книга Spare?

Съобщава се, че принц Хари е сключил договор за четири книги на стойност 20 милиона долара (17 милиона паунда) с издателството Penguin Random House.


Spare се издава на 16 езика, включително испански, китайски, португалски, финландски и унгарски.

Книгата от 416 страници ще струва 28 паунда за издание с твърди корици, но се продава на дребно за 14 паунда в Amazon.

Очаква се Amazon да достави предварително поръчаните екземпляри във вторник, а изданието на електронната книга трябва да бъде на разположение за изтегляне от Kindle малко след полунощ.

На уебстраницата на книгата пише: "Принц Хари желае да подкрепи британски благотворителни организации с дарения от приходите си от книгата Spare. "

Херцогът на Съсекс е дарил 1 500 000 долара на Sentebale - организация, която той е основал заедно с принц Сиеизо [от Лесото] в наследство от техните майки и която подпомага уязвими деца и младежи в Лесото и Ботсвана, засегнати от ХИВ/СПИН.

"Принц Хари също така ще направи дарение на организацията с нестопанска цел WellChild в размер на 300 000 паунда.

Освен сделката за книгите, Хари и Меган подписаха договор за 100 милиона долара (88 милиона паунда) с Netflix за създаване на документални филми, документални сериали, игрални филми, сценарии и детски програми.

Докусериалът в шест части "Хари и Меган" на Netflix беше пуснат миналата година с голям успех и все още е в топ 10 на най-популярните телевизионни предавания на стрийминг услугата за Обединеното кралство.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени