FACEBOOK

Ванга предрича точно съдбата на Анахид Тачева: 3 брака и 3 деца

Човек наистина си идва с името – Анахид е богиня на любовта на арменски. Легендарната тв звезда, която си отиде на 82 в петък, има два брака с един и същи мъж – от всеки остава по едно дете, а малко след повторната женитба с народния артист Коста Цонев, среща следващия си съпруг Васил Тачев и 3 години са любовници, както сама е разказвала.

Съдбата на Анахид е като роман. Първо повтаря стъпките на майка си. И двете са 18-годишни, когато се събират с мъжете, белязали живота най-много им. За майката това е бащата на Анахид, който е 21 години по-възрастен от нея, роден в Персия, днес Иран, арменец. За Ани това е Коста Цонев, 12 г. по-голям, за когото също се омъжва 18-годишна, веднага след завършване на училище.

И двете имат по 3 деца. Третото е предсказано, заедно с третия брак на Анахид лично от Ванга.
При първото си посещение при врачката тв звездата е изгонена, заедно с Гинка Станчева, както сама си спомняше. При втората визита обаче, тъкмо омъжена повторно за Коста Цонев и родила дъщеря им Теди, гадателката й предрича срещата и детето с Васил Тачев. Тв звездата не вярва, тъй като смята, че е уредила живота си и вече е възрастна за авантюри – минала е 40.

Но случайна среща с общ познат по пътя от телевизията към дома й на ул. Славянска и последващо засичане в най-модния тогава бар на хотел София правят чудото. Искрата прехвърча, 3-годишна любовна връзка, породила се от нея, се превръща в траен брак, след като се развеждат. И остават заедно, докато смъртта преди 10 години ги разделя.

Заради търговеца, също като баща й, който остава най-голямата нейна любов, Анахид заживява във Виена. Отказва се от професионалната си страст – телевизията и от българската слава. После живеят в Берлин, а накрая в САЩ, където и почива. С деменция.

Това е невероятна ирония на съдбата. Цял живот – през 30-те си години на тв екрана, Анахид е известна именно с уникалното запомняне на текст. Тя учи всичко наизуст със съвършенство. Не й трябва аутокю.

Като всичките й съдбовни срещи, и с телевизията се събират ненадейно. И тя като майка си е домакиня, няма професия. Докато се грижи за 2-годишния си син Димитър Цонев, който после ще стане тв звезда като нея, случайно върви обява, че се набират кандидати за говорители.
Анахид решава да се пробва.

И, заедно с другата говорителка – легенда Мария Тролева, са избраните измежду невероятните 800 кандидати.

Така на 22, през 1962 г. тя се озовава „на малкия екран”. Тогава, освен в новините, говорители има и за представяне на тв програмата. Каквато е до 1990 г. и нейната роля, за която получава почетното звание при соца „заслужил артист”.
Като за млада майка, тъкмо на място идва първото предаване, което трябва да представи – Вълшебните бонбони. Всичко е съдба!

На 30 години

Славата не идва бързо, тъй като в първите години на телевизията ни, основана през 1959 г., само няколко хиляди българи имат приемници в домовете си. Само броени години по-късно – в края на 60-те, телевизорите са навсякъде, а който се покаже дори веднъж на екрана, веднага става национална звезда.

Тъй като името й е Анахид – Зарухи Мелкон Тавитян – непривично и трудно за запомняне, още на конкурса за говорители гранд дамата се представя като Ани Цонева.

Така я и запомня цяла България. Когато в края на 80-те вече се налага да вземе името на втория си съпруг и става Тачева, мнозина са объркани.

Всъщност, от надписа по телевизията хората у нас с изненада разбират и за развода на една от най-звездните двойки на България, която именно от „малкия екран” кара целокупният народ да се влюби в нея.

Ани и Коста са високи, масивни, красиви, с обработени гласове и носят небалканско излъчване – той като немец или скандинавец, а тя – като италианка, независимо, че и двамата са кореняци от София.

След развода те запазват добри или по-точно възпитани и подобаващи  отношения в името на двете си деца и своите внуци.

Много са горди със сина си Димитър, който става водещ на По света и у нас – централните новини на БНТ през 90-е, а после е и говорител на правителството на Симеон Втори Сакскобургготски в зората на новия век, преди да се завърне в телевизията – майка с многочасово неделно предаване по тертипа на италианскотошоу Domenica In.

На 80 години

Италианската нишка във фамилията се поддържа от сестрата на Ани, която живее на Ботуша, където дълги години прекарва и дъщерята на звездната двойка Теодора.

После, завършила италианския лицей в София, натам се отправя и внучката на Ани и Коста – Деси. И тя като леля си обаче се връща в родината.

След София, Виена и Берлин, тв легендата изкарва последните години от живота си с късно родената си малка дъщеря, кръстена на нейно име, и съпруга си бизнесмен в САЩ, където и умира. Заради коронавируса не успява да се пребере в България за 80-ия си рожден ден, за което много съжалява, както разказва, преди деменцията да й отнеме спомените.

 

Наталия Каменова


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени