FACEBOOK

82 000 македонци на адреса на Район Средец: Кметът Трайков

„Това е списъкът на най-многолюдната избирателна секция в България - 1000 страници с 45 722 имена, всички с един и същ адрес - ул Леге 6. Така е, защото по закон придобилите българско гражданство, които живеят в чужбина, получават постоянен адрес при мен в сградата на районната администрация (вече над 82 хил души). Често виждам тези хора, когато ползват административни услуги в района. Бюлетините за гласуване, обаче вероятно ще останат недокоснати, както се е случвало винаги досега”, съобщи лично кметът на Район Средец Трайчо Трайков.

Всъщност, затруднението е за гласуващите в 1-ва секция на района, настанена в Шесто училище на ул. Шести септември – по ирония на съдбата – точно срещу главния вход на Вътрешното министерство. Такъв човек имаме и в 19 минути. Гласуването на оригиналните жители на района отнема много повече време, докато се прелистят безкрайните страници, дори за хората с име, започващо с някоя от най-първите букви в родната азбука.

Това е вторият път, когато в секцията се разпечатва толкова дълъг списък. Първият беше за референдума за АЕЦ Белене през 2013 г.  и тогава и сега се цели изкуствено снижаване на активността.  Тези "бройки" не гласуват на нашите избори.
Интересно е, че много от тези лица са с мюсюлмански имена с македонски окончания, но са получили документи на база БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД, какъвто при проверка по документи със сигурност не биха могли да докажат, а при проверка на място ще се окаже, че те претендират, че са албанци.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени