FACEBOOK

46 милиона лв. разкешени за вота

Една малка партия се облажила с 5 000 000 лв., Реформаторите реват на сухо

46 милиона са разкешени, за да не падне главата на министъра на здравеопазването Петър Москов при миналия неотдавна вот на недоверие. Това довери пред 19 минути високопоставен източник от Реформаторския блок, пожелал анонимност. 8-цифрената сума ще отиде в партийните касички под формата на различни обществени поръчки, договори и други форми на финансиране. 5 млн. са за малка партия.

Цялата група на десницата знае какви суми са отишли в други фракции на парламента. Недоволството е голямо, защото самите реформатори не са се облажили с нищо, или поне така твърдят. Официалното обяснение на ръководството било, че причината била: „министърът е наш”.

От РБ нямаше рев, когато в навечерието на изборите няколко фирми, близки до Блока се облажиха с нагласени обществени поръчки за доставки на техника на Здравното министерство на стойност 50 милиона лева, написани специално за тях, за доставки на техника. Всеки може да прочете подробности в архива на сайта ни 19min.bg. Това стана, случайно, разбира се, в самото навечерие на изборите за местна власт, проведени в последната неделя на октомври и първата на ноември. Тогава Блокът получи учудващо добро представяне след кампания, в която бяха хвърлени много милиони – софийските и варненските бяха наистина доста, както писа своевременно sofia.media с опит да изчисли харчовете в столицата. Във всеки случаи сумите бяха в пъти над субсидията от данъкоплатците за десницата.

Напомняме, че истината е малко по-различна и по отношение на принадлежността на министъра. Политическата партия Демократи за силна България, която издигна Петър Москов за поста в правителството излезе в опозиция. Нейните 5 депутати в Народното събрание, начело с лидера им Радан Кънев, не подкрепят вече кабинета, в който Док, както го наричат, е не просто член, ами фаворит на премиера. (На 13 март, идната неделя Радан и Москов се борят за лидер на ДСБ).

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени