FACEBOOK

€3 млрд. в Кремъл и €1,2 в сметка на ПП, вместо 2 млрд. лв. в бг хазната от Лукойл: Топексперт

"Миналата седмица бордът на директорите на Лукойл разпредели дивидента за годината в размер на 3 млрд. евро, които отиват в руския бюджет. Поне 2 млрд. трябваше да останат в България, но правителството не намери механизъм това нещо да бъде изпълнено. Законът казва, че 70% от тази свръхпечалба трябва да остане в България.


Човекът, който трябва да отговаря, е Асен Василев. Зад всеки проблем има отговорник. Цялото правителство е длъжно да изпълни закона, който внесе. В правовите държави за такива издънки подават оставка, а прокуратурата разследва", коментира експертът по петрола и газа Красимир Манов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че 1,2 млрд. евро са отишли в швейцарска сметка на Промяната, обозначена преди няколко месеца на заседание в парламента от шефа на ДАНС. Това е и основната причина от Добрите Сили толкова настоятелно да искат да го сменят - той доказва пред Посолството, че на думи пепетата са евроатлантици, но на дело и на пари работят за Кремъл. Тайната връзка Асен Василев - Лукойл беше разкрита първо от 19 минути преди 21 месеца, посредством тайните срещите на тогавашния и сегашен финансов министър и съпредседател на ПП и на коалицията ППДБ с босовете на директно управляваната от Кремъл петролна компания. Напомняме, че още в първите дни на войната в Украйна след старта й на 22 февруари 2022 г. уж собственикът Вагит Алекперов беше отстранен от ръководството, а то премина на ръчен режим от администрацията на президента на Русия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени