FACEBOOK

200 000 лв. несъответствие в доходите на директора на пловдивската болница и то, ако е фотосинтезирал

Доходите на директора на пловдивската болница, който заяви, че смъртта на двама души на стълбите й поради отказано лечение било „нещастно съвпадение” и който борави с над 150 млн.лв. годишно на дънокаплатците, са 192 059 лв. или му плащаме повече, отколкото на президента и премиера – 16 005 лв. месечно.

Това обаче е брутната сума – нето е над 20000 лв по-малка. Брутото му е с 31 257 лв. повече, отколкото преди година. Ще напомним, че според видяното от кадрите на трагедията и разказите на очевидците, освен легла, в болницата няма налични носилки и инвалидни колички, освен че базата е в окаян вид. Само напомняме, че още в началото на лятото д-р Дариткова и МенТа Стоянова му донесоха 17 млн.лв. за модернизиране на базата. Къде ли са потънали?

ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!

Интересно как, но „от заплата” в декларацията си пред КПКОНПИ Карен Джамбазов посочва 174 643 лв. повече, вложени в инвестиционни и пенсионни фондове. Отделно, плаща и 50 лв. дневен наем на Мерецедес S-класа, което са други 18 250 лв. годишно – странно е, защото лизингът би му излизал даже и по-евтино, а колата би станала негова собственост.

Тоест, във всеки случай излизат близо 200 000 лв. несъответствие в изхарченото „от заплата” спрямо полученото, като явно директорът не фотосинтезира – изхранва се, видимо поддържа отличен стандарт, за което няма как да не харчи едни невидими поне 40 000 лв.

Още повече, получил е като дарение доста голям апартамент в Пловдив – 131 квадратни метра. Това са още хиляди лева разходи – само парното на сезон е поне 2000 лв., ако ще да е изключено.

Бая се е поохарчил директорът и по адвокати и нотариуси – хиляди левове около огромното наследство, което е получил. Това са 14 недвижимости в Хасково – апартаменти, сгради, магазин, парцели, някои от които са били обект на сериозна делба и юристите със сигурност са взели немалко хиляди лева – ако бяхме НАП или КПКОНПИ щяхме да проверим колко.

Оставете другото, ами за цялото това богатство няма взета или поне декларирана стотинка наем, а те очевидно струват огромни разходи за поддръжка – поне 5-те сгради за „здравни и социални услуги” и магазинът със сигурност.

Ако бяхме НАП или КПКОНПИ, щяхме да обърнем внимание на този факт, както и на още по-скандален – в декларацията от 2019 г. той посочва заем от 160 000 лв. В следващата той вече е „върнат заем”, който веднага е вписан като влог. Не „опростен”, не „дарен”. Източник на връщането на средствата не е вписан. Това, че се води взет от човек с името на баща му - пенсионер, не означава, че не възникват основателни финансови въпроси без отговор по този повод. възможно ли е те да удвояват несъответствието в доходите?

Често фиктивните заеми, особено ако парите се окажат недокоснати за година, са коронен номер за заобикаляне на задълженията към хазната.
Освен това, много важно е да се види дали паричната сума е дарена или наследена, защото в някои случаи се дължи немалка общинска такса по този повод.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени