FACEBOOK

Щерката на Я.Такева, назначена от ББ3, подгони БСП за 2 г. неплащан наем

Не президентът, както за пореден път дезинформира сайтът на бившата секретарка от БНТ и острие на ДПС Валерия Велева, и не назначен от него, а заместник-областният управител на София Живка Такева – назначената на поста от кабинета Борисов 3 дъщеря на близката до бившите управляващи и многократно декларирала това Янка Такева – шеф на синдиката на учителите, е издала заповедта БСП да си плати наема или да напусне държавните етажи на Позитано 20. Медийният скандал, забъркан от В. Велева и БЛИЦ на олигарха К. Домусчиев и ДПС, за да бъде замесен държавният глава и червените гласоподаватели да се обърнат срещу него, което ръководството на БСП отдавна цели, обаче разкрива един съществен проблем.

Две години – от 2019 г. насам, Корнелия Нинова и нейният екип просто не си плащат наема, въпреки че от една страна той е символичен – стотинки вместо поне 10 евро на кв.м, каквито са цените за офиси в центъра на София, а от друга страна партията получава държавна субсидия точно, за да не се излага и да си покрива разходите. Напомняме, че през 2019 и 2020 г., когато наемът не е плащан, тя е над 8 000 000 лв. или 16 000 000 лв. за двете години. 2020 г. не беше и година на избори, освен за председател на БСП, така че не може да се намери никакво оправдание за некоректността на организацията на Нинова.

Важно е да се каже, че преди месец лидерката се раздели с финансиста на Позитано 20 Александър Нейчев, който с невероятни усилия успяваше да запази баланса в касата на Столетницата, но той беше отстранен, както само 19 минути писа. Най-вероятно, както и всичко друго, тя е преминала под крилото на фаворита на председателката Калоян Методиев, който заедно с Валерия Велева има „институт”. На него БСП плаща месечно сума, представляваща значителна част от неплащания наем, за доклади, представляващи преглед на печата с елементи на разсъждение. Същият ругае под път и над път президента, откакто вече не е в неговата администрация.

Прави и други работи, които биха ужасили партийните членове, които са му бесни, откакто 3 дни преди изборите на 4 април направи за смях Нинова, като я подведе, че ще изкара 28%, а тя се закова около 15% или на практика наполовина. Уверена в предсказанията му, тя пък се подигра със социолозите, на които обяви, че ще се надсмива след изборите. С него като стратег БСП изкара още по-нисък резултат на изборите на 11 юли. И двата пъти получените гласове бяха електорално дъно за червените за 75 г.

Интересно съвпадение е, че по времето на Иван Костов и правителството на СДС Нинова, макар и юрист, е назначена за директор, а после й е продадена на стойността на 2-стаен апартамент държавната фирма Техноимпекс. А К. Методиев пък е бившия младежки лидер на СДС.
Засега БСП няма да бъде гонена от партийната централа, увери президентът.

Напомняме, че неотдавна подобен казус имаше и с ГЕРБ, откъдето обясниха, че плащат наем не на Министерството на културата, а именно на въпросната областна управа в лицето на Живка Такева. За разлика от БСП, което НЕ плаща наем никому, но пък заплашва със съд всеки, който си го поиска.

Радостина Тонева


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени