FACEBOOK

Хиполенд 2 във Воденицата: 6 бухалки с 1 удар

Представители на НАП, РИОКОЗ, пожарната, икономическата полиция, инспекцията по труда направиха показна акция на един от обектите на софийския ресторантьор Веселин Денков. Всичко е започнало в 19:30 ч. в петък вечер, когато заведението е било пълно с хора. Веднага след появата на телевизионен екип на бТВ акцията бе прекратена.

Воденицата е едно от емблематичните заведения в София, посрещало именити чужденци, както и дипломати. Собственикът на заведението бе арестуван по подозрение във финансова подкрепа на протестите. Самият Веселин Денков отрича обвиненията. "Независимо дали притежател на бизнес или просто гражданин, който изразява мнение - явно в държавата ни никой не е защитен", декларират от Воденицата.
Това е поредната показна акция от страна на управляващите срещу инакомислещите.

Само преди дни собственикът на винарна Загрей в Първомай се оплака от подобни действия, защото част от работниците му отишли на протест срещу властта в Пловдив. Напомняме, че пръв от репресивни действия се оплака собственикът на Хиполенд Мариан Колев.

В началото на септември около 20 служители на НАП, Икономическата полиция и Надзора на пазара тършуваха в базата на веригата в столичния квартал Казичене. Данъчни пък проверяваха в магазините им за играчки. В същото време се оказа, че министърът на вътрешните работи Христо Терзийски не бил знаел за действията на подчинените си.

Часове след протеста на 2-ри септември, когато полицията разгони протестиращите с бой и сълзотворен газ, шефът на веригата обяви, че 17-годишният му син му е бил обгазен с химическо вещество и е бил на косъм да загуби зрението си.

"Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 души, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите, включително на хората, които днес ни "пазят", обгазявайки и ослепявайки децата ни", написа тогава Мариан Колев.

Служители на веригата магазини участват активно в протестите, като в предишни дни те бяха на площада с тениски с логото на компанията. Те са категорични, че са там по собствени убеждения.




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени