FACEBOOK

Фармаолигарх грабна общинска земя: Кметът на Изгрев

"Районната администрация на “Изгрев” започва поредна битка срещу опит за кражба на общинска земя. Умишлено или не, “Търговска Лига Национален аптечен център ЕАД”, направи изменение и нанасяне в Кадастъра на имотни граници на тяхна собственост на бул.”д-р Г. М. Димитров” в ж.к.”Дианабад”.

След внимателен анализ на новонанесените граници на имота от страна на нашите специалисти се оказа, че към него са “присвоени” 21 кв.м в повече и то от общинската собственост в съседство. Нещо повече, тези 21 кв.м обхващат един от подходите към входа и рампата за хора с увреждания на бл.1.

В трите изминали години на настоящия мандат, нашата администрация доказа принципната си и постоянна позиция срещу всеки опит за ощетяване на жителите на “Изгрев” и общината. Заедно успяхме на спасим десетки обществени имоти от кражба и освободихме много, неправомерно заграбени в годините такива в трите ни квартала.

Воден от принципното си разбиране, че общественият интерес трябва на надделява, а правата на хората и администрацията да се защитават, разпоредих пълна проверка на случая и готовност за незабавно възражение срещу въпросните документи и тяхното оборвате в съда.

Докато съм кмет на нашия район, няма да позволя нито педя общинска земя да бъде продадена, открадната или неправомерно владяна.

Заедно ще направим “Изгрев” едно по-добро и справедливо място за живот, той е нашият общ дом!", пише кметът на Район Изгрев Делян Георгиев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени