FACEBOOK

Убийствено за бизнеса е да дава авансово данък печалба според резултати от 2018 г.: Владимир Сиркаров

„Чета и не мога да повярвам!

С промени в Законопроекта за мерките по време на извънредното положение се предлага изменение на реда за внасяне на авансови вноски за корпоративния данък на базата на данъчната печалба, декларирана за 2018 г.
Това е убийствена глупост! Предложение, което ще удари още повече бизнеса. Предложение, което се прави в изключително тежка ситуация, когато икономиката ни е изправена пред катастрофичен сценарий.

Вместо държавата да облекчи бизнеса, тя иска да го натовари с авансови плащания и то на база печалбите за 2018г. (Висока база, съответно високи авансови плащания). При невъзможност за плащане, държавата ще наложи лихви!
Иска ми се това да е шега, но не е. Гласуването е утре и това предложение трябва да отпадне. Точка!“, написа икономистът Владимир Сиркаров, известен и като едно от най-рейтинговите лица на Нова телевизия – водещ на предаването Плюс-минус.

Всъщност, ако финансовият министър Владислав Горанов и шефката на Бюджетната комисия МенТа Стоянова познаваха писаните от тях самите закони, щяха да видят в чл. 88 от Закона за корпоративното подоходно облагане, според който си има чудесна възможност фирмата да декларира сама.

След като първи го направихме още в сряда, още веднъж призоваваме: НАП да спре веднага брояча за лихви.
В противен случай, вместо помощ, управляващите ще нанесат нокаут на целия останал читав бизнес в страната, а той не е много.

На теория все пак имаме дясно правителство!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени