FACEBOOK

Тотото ударно пусна обществени поръчки за над 20 млн. лв.

В последните дни на кабинета, ръководството на Българския спортен тотализатор ударно пуска обществени поръчки за милиони.

В последните дни на кабинета, ръководството на Българския спортен тотализатор ударно пуска обществени поръчки за милиони, съобщиха източници на Tribune.bg. Шефовете в тотото като за последно са се заели да разпределят над 20 млн. лв., което според запознати дава повод за сериозни съмнения за масивни финансови злоупотреби.

Настоящото ръководство на Спорт Тото стартира обществена поръчка за услуги, по които вече съществува действащ договор (март 2023 г), който изтича през април 2025 година. Последователността от нарушения, политически назначения и поредица от действия, насочени към значително увеличаване на разходите без видима необходимост, отново извежда на преден план въпроса за прозрачността и законността на процедурите в Българския спортен тотализатор, коментират източниците ни.

Особено тревожен е фактът, че на 11 март 2024 г., БСТ е обявил обществена поръчка за „Отпечатване и доставка на удостоверителни знаци за участие в моментни лотарийни игри“, въпреки наличието на договор за същата услуга, започнала през 2023 със срок до 24 април 2025 година.

Тази излишна и предсрочна поръчка, на значително по-висока цена от текущия договор, поражда сериозни въпроси за ефикасността и моралните принципи на ръководството в лицето на министъра на спорта в оставка, неговият заместник и директора на Тотализатора. В контекста на предстоящи политически промени и възможната ротация на властта, такива действия представляват не само финансова несъстоятелност, но и потенциално незаконно облагодетелстване на отделни лица или групи.

Важно е да се подчертае, че за кратък период от време, а именно 9 месечното им управление, сме станали свидетели на поредица от действия, които подкопават доверието в управлението на Българския спортен тотализатор. Ръководството на БСТ, начело с изпълнителния директор Георги Тарлеков , се изправя пред сериозни обвинения за опити да си осигури комисионни за бъдещ период, игнорирайки законните процедури и интересите на Дружеството.

Този случай подчертава належащата необходимост от прозрачност, отчетност и строго спазване на законите и етичните стандарти в управлението на обществени средства, особено в контекста на институции, управляващи значителни финансови ресурси като Българския спортен тотализатор за което е необходимо да се сезира прокуратурата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени