FACEBOOK

С по 3 заплати бонус за НАП-аджии и митничари, нeсъбрали 3 млрд. лв. налози, им купуват гласоветe предизборно: 25 млн.лв. на данъкоплатците

Кой получава коледни бонуси още през октомври? Армията служители в НАП, които в момента не могат да съберат данъци за 3 млрд.лв. и така продънват бюджета. Въпреки това ще вземат по 3 заплати на калпак според постановление на Министерския съвет от 4 октомври. За тях отиват 23 000 000 лв. от джоба на данъкоплатците.

Други 2 000 000 лв. отиват от народната пара’ за бедните митничари, които от години се съпротивляват да бъдат инсталирани кантари за камионите, преминаващи през пръстите им по границите, което – разбира се – благоприятства контрабандата, а в хазната не влизат милиарди лева дължими мита и акцизи.

„Правителството може да не дава пари за коледни добавки на пенсионерите, но за служителите на НАП и митници бонуси дава (постановление от 4-ти октомври). 25 милиона допълнително плащане, три допълнителни заплати наведнъж. Да са благодарни служителите и да гласуват както трябва”, коментира скандалния казус бившият финансов министър и екс-вицепремиер Симеон Дянков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени