FACEBOOK

Смърт и 2 инцидента на съвестта на новия шеф на Завода за боклук при предишното му управление там

Николай Савов, който е новото евроатлантическо назначение за шеф на завода за боклук, всъщност беше уволнен от поста при ГЕРБ поради шокиращи обстоятелства, които тогава Фандъкова „взе главата” и на ресорния зам.-кмет на София Мария Бояджийска на 08.12.2016 г., официално „напуснала по лични причини”. Става дума за 2 инцидента-аварии, и двата поради лоша организация на работата или с други думи – по вина на директора. Още по-лошото е, че единият инцидент води и до смъртта на работник. Преди да припомним за тях, обърнете внимание, че същият кадър от 2018 до 2021 г. работи като зам.-кмет при доста съмнителния проВъзраждзане титуляр в Елин Пелин.

Ето какво пише при отстраняването на Савов, който явно тогава си е признал вината, защото сам си е подал молбата, тогавашният кмет Фандъкова:

„Назначила съм две проверки на завода за преработкана отпадъците. Първата още миналата седмица е на здравословните и безопасни условия на труд. Проверката е по повод докладван инцидент с работник на територията на завода. Поискала съм случаите, които свидетелствата за пропуски в безопасните условия на труд да бъдат проверени и от Главна инспекция на труда. Назначила съм работна група, която да провери контролът на постъпилото количество отпадъци на входа на завода и контрола на получените и оползотворени рециклируеми материали и РДФ, както и реда за транспортирането им. Срокът за изпълнение е 31. 01.2017 г. Очаквам докладите на ресорния кмет за инцидента, при който пострада човек на завода и другият, при който беше повредена една от поточните ленти.

Вследствие на недобре организираната работа на персонала на завода директорът му Николай Савов подаде молба за освобождаване. На негово място до конкурс директор на предприятието е Николай Желев. Утре той ще бъде представен на общинските съветници и заедно с ресорния зам.-кмет ще изнесат информация за дейността на завода за механично-биологично третиране на отпадъците”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени