FACEBOOK

Скандално вдигат 2 етажа над хотел България, застрояват градината

Безсрамието с погазването на културните паметници продължава със страша сла и отново от орбитата на СИК

Два етажа ще бъдат вдигнати над сегашните на гранд хотел България на жълтите павета, чиято някогашна прекрасна градина, въпреки алармата на 19 минути, ще бъде застроена, разказват работниците на обекта, на които със ситгурност може да се вярва, защото работят по план.

Това ще стане в резултат на започналия в понеделник и очертаващ се като 2-годишен ремонт на паметника на културата в центъра на София. Скандалът е свързан с този около Двойната къща, тъй като инвеститорът отново е от орбитата на СИК – делеше една бизнессграда с групировката – същата, в чийто асансьор бе взривен Стоил Славов.

Неговият син пък застрои плажа на Слънчев бряг с ваканционните си апартаменти Хевън, които не пречат на разчистването на пясъка от незаконни постройки, както и ВИС-аджийският хотел Дюн.

Институциите отново позволяват неистовите апетити на групировките да се развихрят отново и отново, вместо да защитават културното наследство на София. Любимият на Цар Борис III гранд хотел България е построен в края на 30-те години на миналия век в комплекс с концертната зала България.

Не е случайно, че стилът е същият монументален като вдигнатите по същото време други знакови здания в района – БНБ и Съдебната палата.
Сега всичко това ще бъде разрушено и ще се превърне в мутробарок! 19 минути няма да остави тази работа така!

Лично кметът на София Йорданка Фандъкова, се зае със случая по настояване на 19 минути. Тя веднага изпрати служители на Контрол по строителството на място и обясни: „Инвеститорът няма нито проект, нито план, нито разрешение за строеж, надстрояване и дострояване нито от СО, нито от района. Сградата е паметник на културата и дори за преустройство трябва разрешение от Националния институт и от Министерството на културата”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени