FACEBOOK

Скандални записи отварят бездна пред повторение на 2013 г.?

Скандални записи отварят бездна пред повторение на 2013 г.?

СРС-та с ексшефката на СГС Владимира Янева разказват за сливане на властите


Главни действащи лица и изпълнители: Владимира Янева, ексшеф на Софийския градски съд, Румяна Ченалова, съдия, нейна заместничка, Георги Колев (Жоро) - председател на Върховния административен съд, Сотир Цацаров – главен прокурор, Бойко Борисов – премиер, Христо Иванов – правосъден министър (виден радетел срещу задкулисието и за съдебна реформа, протестър), Бойко Рашков – бивш шеф на следствието, бивш депутат от БСП:

ВЯ: …. Жоро ми се обади и ми каза, че най-вероятно няма да могат да съберат гласове да ме отстранят. Но ми каза: „По-добре да те отстраниме“, защото той законът знаеш ли как е – когато е образувано срещу тебе производство, могат да те отстранят, тоест преценка. Обаче когато си привлечен като обвиняем, трябва да те отстранят, тоест императивно. И сега, ако те днеска не ме отстранят, той(явно главният прокурор, б.р.) ще ме привлече (към наказателна отговорност – б.а.), което е още по-лошо. Тоест, по-добре да ме отстранят“.
Мъж: Цецо натиска яко.
ВЯ: 100%, 100%…
Мъж: Побъркал се е, побъркал се е!
ВЯ:Бойко е натиснал страшно много главния прокурор, направо го е подлудил. Той снощи, като ми се обади, ми вика: “Т‘ва е най-малкото, което успях да направя в тая цялата ситуация.”
ВЯ: Четвъртък – Бойко на министерски съвет вика Христо Иванов и му казва: „Иди там и виж, занимай се с тия съдийски разрешения за СРС-та. И виж какви са нарушенията и постави въпроса пред ВСС.“
Това става в сряда на заседание на Министерски съвет.
Сряда вечерта се вижда с главния прокурор и му казва да ме опраска…
РЧ: Тва Бойко?
ВЯ: Бойко! После ще ти кажа кое от кой знам, първо ти казвам фактологически едно след друго как следват…
Значи сряда на министерски съвет… Преди това Бойко Рашков е бил при него и му е занесъл доклада и той го е гледал.
Значи, сряда на Министерски съвет го казва това на министъра – виж ги там тия съдийски разрешения и постави въпроса на Съвета… Вечерта в сряда се вижда с главния прокурор и му казва да ме опраска.
В четвъртък министърът на правосъдието поставя въпроса, като пристига и Бойко Рашков Като министърът на правосъдието казва, че го е поканил пред ВСС.
Обаче се изпуска и казва: „Ние вчера, като се видяхме с него…“ Т.е. – Бойко Рашков и министърът на правосъдието са се видели в сряда…
РЧ: Така…
ВЯ: …Така. В четвъртък съветът слуша и казва: тоя доклад не е разсекретен, ние нямаме допуск до класифицирана информация, не можем да го четем, а и какво становище можем да вземем по него.
РЧ: Да.
ВЯ: Бойко Рашков се вбесява, казва, че съветът не му е обърнал внимание и става и си заминава. Министърът също побеснява, обаче нищо не става.
Бойко Борисов тръгва да пътува за Белгия, за Брюксел. Пристига в Брюксел и пред българските журналисти в Брюксел казва…
РЧ: … вече го знам…
ВЯ: Казва: … тази съдийката Влади Янева, 400 дни и т.н…, кви са тия работи, защо така и така нататъка…
Идва пресаташето и ми казва: „От сигурен източник от „Правен свят“ към мене изтече информацията, че ще те привличат като обвиняема… че ще ти повдигат обвинение и ще ти искат отстраняването от прокуратурата.“
ВЯ: Така, а аз, ааа, звъня на главния прокурор. И се виждам с главния прокурор. Той веднага отреагира, казва, след 10 мин. така и така, ела. Със главния прокурор коментираме следния момент. Той казва така: Какво е твойто мнение? Аз му казвам виж сега. И всичките доводи аз му ги казвам. Той казва: Добре. Имай предвид, ако се наложи, може да те разпитаме като свидетел или служителя ти по сигурността на информацията и ги каза всичките тези неща. Но, каза, имай предвид, че мен Бойко ме извика, каза ми да те опраскам. Аз му казах, че на мен глупости не ми се правят. Популистки ходове не ми се предприемат. И ще гледам да завоалирам нещата, така че ако има някакво нарушение, все едно тебе са те подвели.
Така както той едно време каза, че Роман Василев, ако си спомняш, го е подвел с някакво СРС. И аз изключително спокойна си тръгвам. Така.
След което Съюзът на съдиите скача в моя подкрепа срещу Бойко, след което ВСС пише декларация. След което Бойко самият омеква и казва: Аз имах предвид, че всеки трябва да си носи отговорността.
Макар, че я познавам лично, тя трябва да си носи отговорността. Тва му е второто изказване”.

П.С. След изтичането на скандални записи преди близо 3 години падна първия кабинет на ГЕРБ, какъв ли заговор тече сега?


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени