FACEBOOK

Рашков разследван за пране на пари от КПКОНПИ

Софийската градска прокуратура е започнала проверка срещу бившия вътрешен министър, а сега депутат от Продължаваме промяната Бойко Рашков.  Градинарят му е получил огромни суми от страна извън ЕС. ДАНС се е сезирала, но министърът с властта си е възпрепятствал проверките. Това се разбира от съобщение от пресцентъра на институцията. В него Рашков не е споменат поименно, но другите екс- МВР-министри и сегашни депутати Хр. Терзийски и Мл. Маринов нямат градинари. Обясненията в съобщението обаче водят към подгряващи публикации от последните 24 часа в близък до прокуратурата сайт, замесващи името на Рашков.

Сега прокуратурата съобщава, че праща съобщението си "по повод журналистически запитвания във връзка с разпространена информация в средствата за масово осведомяване за евентуално извършено престъпление против правосъдието и против финансовата система от бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител".

Прокуратурата е получила сигнал по темата, се казва още в съобщението. Във въпросната публикация е споменато, че прокуратурата е сезирана. В сигнала "са изложени твърдения, че бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от XLVIII Народно събрание е съпричастен към осуетяване на наказателно преследване и пране на пари.

Твърденията за евентуално извършени престъпления са за това, че бившият министър на вътрешните работи е разпоредил на свои подчинени да не се докладват в прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по преписка за установени съмнителни финансови транзакции от държава извън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка. Втората група твърдения са за евентуална съпричастност на бившия министър на вътрешните работи към престъпления против финансовата система - пране на пари", гласи съобщението.

Градската прокуратура е наредила на КПКОНПИ да направи проверка.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени