FACEBOOK

РБ изнудва ГЕРБ за шеф на софийския парламент

Реформаторският блок изнудва ГЕРБ за шеф на софийския парламент. Както е известно, едно кресло не достига на ГЕРБ за пълно мнозинство и вероятно реформаторите опитват да разменят назначение срещу подкрепа в общинския съвет. Обаче няма да им се уреди номерът, тъй като се намери кой от другите групи да подкрепи мнозинството на ГЕРБ, научи Sofia.media. Освен това по традиция както в големия, така и в малкия парламент най-голямата партия взема председателството.
Не е случайно и издигането на Трайчо Трайков за водач на листата на реформаторите, за да могат да разбъркат плановете на ГЕРБ и да им се месят във всичко. Само че поредният план на Иво Прокопиев не сработи и Трайчо Трайков ще си остане прост общински съветник.
Според осведомени, цитирани от 24 часа, лидерите на ГЕРБ – Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов са категорични, че никой няма да се намесва в кадровата политика на Фандъкова. В миналия мандат тя имаше 8 заместници и почти 100% е сигурно, че те ще управляват заедно с нея в следващите 4 години.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени