FACEBOOK

Прокуратурата проверява БФС за "черно тото" и харчене на публични пари

По разпореждане на изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов Софийска градска прокуратура започва проверка на дейността на президента и ръководството на Българския футболен съюз.

Прокуратурата се е самосезирала във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер - разходване на публичен ресурс, „черно тото“ и други, от страна на ръководството на Българския футболен съюз, в това число и от президента на федерацията Б. Михайлов.

Работата по проверката е възложена на Софийската градска прокуратура (СГП), която предстои да изясни факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболната федерация в последните години.

В хода на проверката предстои да се изиска информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, НАП и др.


Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е привикан на разпит в Комисията за противодействие на корупцията, научи БНТ от свои източници.


Разпитът е по разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов.


Шефът на футболната федерация бе видян да влиза в сградата на Антикорупционната комисия на пл. "Света Неделя" в столицата към 14.00 часа.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени