FACEBOOK

Пиарка е външнополитически съветник на премиера

След неприятните коментари на Меркел и Лавров може би е време Деница да бъде уволнена

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и външният министър на Русия Сергей Лавров в рамките на десет дни изказаха доста неприятни позиции за българската външна политика. В техния телевизор ли е грешката?
До момента не се знаеше кой съветва премиера на България в областта на външната политика. И не бяхме приятно изненадани от онова, което научихме в отговор на въпроса си от правителствената информационна служба.
Не, че искаме да подхващаме на нов глас приказката за добрия цар и лошите съветници, но пиарка е човекът, който дава външнополитически оценки и насоки в кабинета. Деница Желева е работила е във фондация Конрад Аденауер като координатор на проекти по медийната програма за Югоизточна Европа. Била е сътрудник в Катедра Скандинавистика във Философския факултет на Рейнския университет. В Датския културен институт в Бон е работила в звеното за връзки с обществеността (като каква е работила – като шеф или като секретарка, не става ясно).
Не, че имаме нещо против, но дали възпитаничката на бургаска езикова гимназия е точният специалист във време, когато светът не на шега е изправен пред глобален конфликт с тероризма. А Ислямска държава простира владенията си на час и нещо път със самолет от нашата мила родна страна.
За заплахата от заливане с нелегални емигранти, която продължава да е надвиснала над държавата, където навлизат стотици пришълци на ден, от които поне 10% терористи според данни на английското и немското разузнаване, изобщо не споменаваме.
Не е нужно да напомняме за скандала с Меркел покрай „горещата точка” и изгубването в превода, нали! А дали някой се сеща, че всеки момент очакваме от Русия, чийто външен министър е Лавров, да спечели арбиртражно дело за 1,2 млрд. евро или 2,4 млрд. лв. срещу България за прекратяването на проекта АЕЦ Белене? Дори нашият насрещен иск за няма и 100 млн. евро също да мине, разликата никак не е в наша полза.
Както разбрахме още от правителствената информационна служба дипломираната скандинавистка е наследство на Борисов от служебния кабинет на Плевнелиев с лице Близнашки, от който ни остана и също изкласилият в чужда фондация, само че американска, външен министър Даниел Митов.
Всъщност, държането на пиарка за външнополитически съветник на премиера на България може да се окаже и гениален ход. Както се разбра от официална информация на американското посолство, минаващият през Конгреса на одобрение бъдещ посланик на САЩ също е достигнал върха на кариерата си във връзките с обществеността.
Племенница ли е младата дама на злополучната и посрамила България Румяна Желева, която имахме неудоволствието няколко месеца да ни бъде външен министър в първото правителство на ГЕРБ, както пишат из интернет, това всъщност няма никакво значение!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени