FACEBOOK

ПП с държавни пари нае лобисти да лъжат в САЩ, че се бори с корупцията

"Разбира се, че е комично начинанието на ПП с наемането на лобисти в САЩ.
Бях пуснала договора, но някой политически фен беше извадил скрийншота по-долу и остроумно попитал: кое е смешното. Тоя находчив въпрос явно целеше да “затапи” разговора. Но показва наистина неразбиране, а оттам и Александра е права, че иронията е неразбираема, въпреки че …абе, наистина би трябвало да е очевидно.


Очевидността: през ранната есен сглобката, управляващите или там както и да се наричат приеха “антикорупционната реформа”. До момента няма назначена антикорупционна комисия. Не е ясно и кога ще има. А като (ако) я заима не е ясно кога ще заработи, за резултати - да не говорим.


И все пак: може би ако имаше орган, който да работи нямаше да има нужда ПП да харчат държавната си субсидия (малко влизаме в клишето за чуждата пита…), за да опитват да убедят партньорска държава, че в България има усилия за борба с корупцията.


Разбира се, задължение на посолствата на съответните партньорски държави е да съобщят в столиците сиако има съществено събитие в приемащата държава. Голямо, успешно разследване за корупция по високите етажи на властта е именно подобно събитие.


И понеже няма да има такова събитие, което би било “разгласено” безплатно, щото то още орган няма, затва - лобисти. И то за два месеца по Коледа.


Всъщност, не е смешно. Жалко е", пише топжурналистът Поли Паунова. И показва документа.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени