FACEBOOK

ПП-кандидат – ДС-син обещава ток, вода и узаконяване за незаконни ромски къщи (АУДИО)

Скандалният кандидат за кмет на община Царево Емил Пейчев, син на виден кадър на ДС, който приемаше като личен гост обещалия и не дал дарение за черквата във Василико’ Кирил Петков, а сега излезе запис, че не го ще, за да не му опропасти кампанията (виж и чуй на 19min.bg),отново се прочу сензационно. Този път обещава на роми да узакони незаконните им постройки, да им пусне ток и вода, въпреки че нямат навика да си плащат. Т.е. говори и обещава подаръци от името на държавното ВиК, т.е. на данъкоплатците и не само царевските, след като ПП назначи за бордовик на националния воден холдинг бивш БигБрадър, известен със зависимостите си.

ЧУЙ ЗАПИС ТУК!

Същият беше от „пазаруваните”, по думите на техен колега от ПП, народни представители на ИТН в по-миналия парламент. Те бяха отцепени от групата на Слави в отчаян опит да не падне първото правителство на ППДБ – кабинетът Петков – Нинова. Но не можа да влезе в това НС. Като кандидат за депутат и Пейчев се прочу в последната парламентарна кампания, като 19 минути пусна запис с неговите заплахи – тогава от името на МВР, което сам Ас. Василев обяви за лично на партията, към роми, които не искаха да му продават гласове. Връзката между двамата е общата им пиарка, която е влиятелна фигура в Промяната, смятана даже от мнозина за майка на партията.

Близо 300 души през годините са се заселвали незаконно в югозападната част от покрайнините на Царево, сред тях около 200 са избиратели и биха гласували за този кмет, който ще им реши генералния житейски проблем. И той им дава дума, че „ще се къпят в лукс”: ще имат вода, канализация, ток - всичко, което им е липсвало досега. Както е известно, по закон няма как незаконни постройки да получат такива „блага”. Но с министър на регионалното развитие от ПП – преди това гендир на ГлавБолгарСтрой, а сега дясна ръка на Ас. Василев, явно човекът има План Б как това да стане по втория начин.

Емил Пейчев го обещава категорично, че още щом стане кмет, първите хора, за които ще се погрижи, са живеещите в ромската махала Стрелбище, на които той ще уреди отстъпено правото на строеж, ще узакони незаконните им постройки, някои от които коптори, устроени извън регулацията на града.
От записа:

–Ти обещаваш ли, че ще имаме ток?
– Още първия месец ще имате ток! Трябват ми 20 дни да ви изкарам удостоверения за поставяеми обекти .
– За местата тука какво можеш да ни обещаеш? Общински ли са първо питам! Могат ли да се узаконят, който иска да плаща наем и да си изплати?
– Не ви трябва наем, хора! Спокойно могат да се дадат ОПС-та и няма да плащате нищо за това. И по този начин реално, това, което го имате, това ще се води вече масивно, масивно строителство и това нещо се вади като търпим строеж и сградата остава законна.
– Ако спечелиш, обещаваш, че това и това място се узаконява?
– Може да бъдете сигурни в това!
– Пред всички хора го твърдиш.
– Абсолютно! Най-отговорно го заявявам.
– Добре, ток и вода ние ще си прекараме.
– Не, няма вие да си прекарвате ток и вода. Когато имате документи, тогава Енергото и ВиК-то са длъжни.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени