FACEBOOK

Още двама починаха, разкарвани между болници в Бургас и Пловдив

За два нови шокиращи случая на починали от усложнения заради COVID-19 мъже информира бТВ - неприети в болници в Бургас и Пловдив, предаде Клуб Z.

Повече от 4 часа спешен екип с реанимационна линейка на университетската болница в Бургас опитва да настани в клиника 36-годишен мъж, впоследствие починал с двустранна бронхопневмония. Така от лечебното заведение отговарят на упреците на семейството му.

След 10-дневно самолечение започва лутане, което завършва фатално. А след загубата на сина си майката се тревожи за болния си съпруг и дъщеря.

"Сега са също в много тежко състояние, нямат коронавирус, но са много болни и двамата, защото стояха тук, навън, на дъжда, докато чакахме помощ", казва Гинка Карапачова пред бТВ - майка на починалия мъж.

Чакали пред Спешния център на бургаската болница, където сами откарали сина си с двустранна бронхопневмония и с документи за прием.

"Излезе една жена, дойде до колата и ни погледна документите. И ни върна - "марш оттук, вие сте за Туба, не за мене". Аз й се молих, обаче тя каза: "Не, не сте за тук", разказа Гинка Карапачова.

Следва опит в Белодробната болница. Оттам ги връщат обратно в Спешното, защото нямат реанимация.

"Искам да ви кажа, че няма пациент, който да не е влязъл в Триажния ни център, какво е станало после, наистина не мога да ви кажа, може би е нямало легла", обясни Стоянка Иванова, медицинска сестра в Спешен център.

От държавната болница, към която е Спешният център, отговориха, че нямат пътека за лечение на пневмонии. Нямали са и свободно място в реанимацията. Но реанимационен екип е оказал спешна помощ. Линейка е търсила място в друга болница за 36-годишния Калин.

"От 7 часа до 12 ч. вечерта ние бяхме ту тука, ту там, в 12, като го взеха, интубираха го, сутринта беше жив, но казаха, че не реагира белият дроб и понеже той преди 12 години имаше аневризма...", добави майка му.

Лекуваме се масово с антибиотици, а в болниците - и с най-евтините

Освен съпътстващото заболяване мъжът се е самолекувал.

"Аз понеже съм фармацевт, постоянно го обгрижвах, сменям антибиотици, антивирусни препарати, всичко направих, точно на десетия ден той се усложни вечерта", разказа още Гинка Карапачова.

Два отрицателни теста за коронавирус са му направени, третият е положителен - точно преди да издъхне.

В Пловдив е починал болен с дихателна недостатъчност, след като е бил препращан в продължение на 24 часа между три болници. Една от тях го е върнала за домашно лечение, след което състоянието му драстично се влошило.

Мъжът страдал от сърдечно заболяване. Потърсил медицинска помощ, след като кислородът в кръвта драстично намалял - ситуацията стигнала 70%. В Спешния център му направили пълни изследвания и заключили, че трябва незабавно да бъде приет в болница.

Направени са му два бързи теста за коронавирус, които били отрицателни. Изпращат го в Окръжна болница в Пловдив. Там обаче отказват да го приемат и го връщат у дома.

Мъжът се влошава. Следват още 24 часа лутане между две болници. Хоспитализиран е и след 4 дни умира от дихателна недостатъчност. От Университетската болница под тепатата заявиха пред бТВ, че започват проверка. В смъртния акт пише, че мъжът е бил заразен с COVID-19.

Снимка: БТА





Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени