FACEBOOK

Оставка на ректор №19 на УНСС и стига попфолк там!

Много ни е срам, че прекрасният ни номер 19 бележи ректор №19 на Университета за национално и световно стопанство, който веднага трябва да подаде оставка. Не само, защото уволни преподавател поради изказано мнение, а най-вече заради допускането на политическа кампания във висше учебно заведение и то дни преди изборите, която сега иска някой да му доказва. Погазване на закона е кандидат за народен представител, бил той и действащ премиер, да прави влязло в собствената му предизборна хроника посещение във ВУЗ. Точка.

За да разберем човека и защо има такъв проблем, връщаме се към биографията на този другар. Първо и най-важно: наследник е на двама последователни ректори – агенти на ДС, а самият той идва от катедрата Национална и регионална сигурност в УНСС. От какъв зор му е на икономически университет такава катедра, каквато има и в Симеоново, където й е мястото, и във Военната академия, че дори в УниБИТ всеки може да си отговори. Поддържат се важни кадри от резерва е нашият коментар.

 

А как някой може да бъде „професор”, че и „доктор” по национална сигурност, каквато в България не съществува (щом група пенсионери са обявени за най-големите шпиони, та били и пробили системата ни)?

Изобщо, за нивото на УНСС може да съдим по факта, че право там за сензационните 2 години, пък то се учи 3 по-дълго, завърши Емил Караниколов, който с тази невъзможна де юре „квалификация” стана юрист в Столичната община по време на бума на безразборното презастрояване, парцела за брата на шефа на службите в Стрелбище и куп още скандали с комунална собственост. После отиде шеф на Агенцията по приватизация и допусна купища скандални сделки и никакъв последващ контрол – вземете само 60-те милиона лева, които държавата за секунди щеше да изпусне да си поиска съдебно за неизпълнени приватизационни задължения от фирма на Кирил Домусчиев – Гела. Та и още, кой знае защо, не си ги е прибрала – цената на едни избори е това. Или на 600 линейки! Това вече стана, когато Караниколов беше бездействащ министър на икономиката, свален едва миналото лято от поста си.

Какво е всичко, което ви разказваме, ако не духовна чалга. Подигравка.

Прекрасна илюстрация на цялата тази поезия в проза, в която превърнаха УНСС през последните години ръководителите – агенти на ДС и техните сподвижници, е портретът на новия шеф на Контролния съвет на Икономическия, както всички му викат по стар навик от времето, когато беше ВИИ Карл Маркс.

Тази дама е, която трябва да следи и строго да съди действията на 19-ия ректор на УНСС Димитър Димитров.

  

Ако ви прилича на фолкпевица, да знаете, че не е. Професор е и е доктор на нАуките. Името й е проф. д-р Даниела Фесчиян. В превод фамилията й означава, че някой от предците й е бил арменец с фес. Това в контекста на арменския геноцид, признат дори от САЩ, но не и от България. Помним онзи ден как само депутатите от ГЕРБ и ДПС не станаха на крака да го почетат.

Пламен Валентинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени