FACEBOOK

Нова министърка си поръча компютър за 8К, телефон за 4К и кристал Бохемия за наша сметка

Първото, което е свършила новата министърка на иновациите и растежа Милена Стойчева е да изрази бурно негодуванието си от приличните технически средства, с които служебно разполага и от посудата, в която й сервират в кабинета, потресени обсъждат по коридорите на властта.

Тя е изискала моментално да й се купят компютър Макбук про за 8 000 лв. (цените варират от 7699 до 8500 лв. в зависимост от модификацията), защото с друг не можела да работи, ако се вярва на високопоставените източници.

Другото й изискване било за служебен телефон, но не какъвто и да било – министерският и сега си е идеален, а Айфон 14 Промакс за 4 099 лв.

Пиенето от не каквито и да било чаши явно също е изключително важно, за да може да работи министър Стойчева. По тази причина тя наредила закупуване не просто на съдове за напитки, не просто на кристални, а именно на изработени в Бохемия. Цяло щастие, а министърката при поемането на поста заяви, че ще прави България „щастливо място”, явно започвайки от кабинета си, е, че не е поискала кристал Лалик.

„Пази, Боже, сляпо да прогледа” е отдавна написано за българската администрация определение на Алеко.

Всичко, което е поискала министърката, която е държавна тайна откъде е – такава информация липсва във всичките биографични справки, публикувани за нея, е за сметка на данъкоплатците.

Които без друго дават над 7000 лв. заплата месечно на министър, към която се добавят различни бонуси за стаж, квалификация, научна степен, както и 5000 лв. годишно за облекло.

Само напомняме, че заради последното перо, което при соца се влизаше в понятието „представителни разходи”, имаше конкретни и точни скромни месечни измерения, а Тодор Живков и неговите министри бяха съдени заради тези разходи. Сега парите за обеди и вечери на министрите, които също влизат в представителните разходи, нито са ограничени, както тогава, нито някой знае в какъв месечен размер са... Така че Промяна има и то съществена.

Като работа Министерството на иновациите и растежа не дава никакви резултати за година и половина съществуване, затова пък в момента харчи 6 млрд.лв. на българските и европейските данъкоплатци. Освен това, към него се води и държавната Българска банка за развитие.

По-интересно е откъде кацна Милена Стойчева във ведомство с чудната абревиатура МИР.Тя е настанена там от Саша Безуханова и по-важната фигура в същия кръг Евгени Ангелов.

За него ще разкажем подробно в следващия брой, защото той – не премиерът Денков, се оказва всъщност духовният баща и художественият ръководител на Кирил Петков и Асен Василев. Паролата пак е ХАРВАРД.

Илиян Костадинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени