FACEBOOK

Нено Димов задържан, обиск в кабинета му

Екоминистърът Нено Димов е задържан, прави се обиск в кабинета му, съобщи близкият до Гешев Недялко Недялков. Оставката на Димов ще бъде обсъдена с коалиционните партньори, заяви премиерът Бойко Борисов след края на Консултативния съвет в президентството.

Прокурори и следователи влязоха тази сутрин в Министерството на околната среда и водите по разследването на водната криза в Перник. Претърсват и жилището на бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова, съобщи BIG5.

По-рано главният прокурор Иван Гешев уточни, че акцията на спецслужбите в Перник и София е затова, че не са предприети необходимите действия за предотвратяване на трагедията с водата в Перник.

"Това е битовизъм, но видях как са нещата в прокуратурата. Нещата са трагични, предполагам такова е положението в целия град. Ние се занимаваме с аспекта на този въпрос касаещ наказателната отговорност. Не се занимаваме с други отговорност като морална, политическа", каза още той.

"Проверява се дали има източване на язовира в Перник. Проверява се и ремонтът на язовирната стена. В момента няма данни за престъпления. Но това също е обект на досъдебното производство", уточни Гешев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени