FACEBOOK

Министри с по 50 нощувки в чужбина за 200 дни кабинет

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева е с най-много, 51 нощувки в чужбина, стана ясно от пресконференция на ГЕРБ.

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева е с най-много, 51 нощувки в чужбина, стана ясно от пресконференция на ГЕРБ. И това е за първите едва 200 дни на кабинета. Сред нейните дестинации има екзотика като Монако, където командировката е излязла над 30 000 лв. народна пара, а резултатът от нея е 0, както стана ясно пък от питане до министъра на депутата Николай Алгафари. Министърът изтъкна като причина европейска програма, но Монако не е член на ЕС, а програмата е задължителна, така че България така или иначе участва в нея. Министерството беше предвидило в проекта си за бюджет тази година 13 млн.лв. за "фънтрипове" - в превод: "увеселителни пътувания". И за "роудшоу" - в превод: "шоу на път".

Напомняме, че МИР се прочу с раздаването на десетки милиони лева от Плана за възстановяване и устойчивост на фирми на лидери на Продължаваме промяната: Кирил Петков, Лорер, даже и на кмета на София Васил Терзиев, който взе 2,5 млн. на общото си дружество със Саша Безуханова за "иновацията" ядливи чаши, която всъщност съществува от векове по света и у нас.

"Помолил съм Мария Габриел в оценката на министрите да бъдат включени и командировките в чужбина на министрите. Според сегашната справка земеделският министър Вътев има 24 нощувки в чужбина, енергийният министър Румен Радев - 24, Юлиян Попов - 42, Иванка Шалапатова - 30, министърът на туризма Зарица Динкова - над 50 до този момент. Пътуват, виждат красотите на света."

Финансовият министър Асен Василев пък има 28 нощувки в чужбина.

Поискал съм и да се разбере колко са били членовете на всички делегации, каква работа се е свършила по тези командировки, кои лица са били там, какъв кетъринг са ползвали и колко държавна пара е използвана. Асен Василев дотук без американската си визита е с 28 денонощия, а Мария Габриел с 30. Външната министърка има по-малко от половината МС" ,заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Всичко, което касае хората в България мина на заден план заради темата външни работи. От пътуващи министри научаваме какво ще се случва в България и с какви решения ще задължат Народното събрание. Зеленски не разбра, че за подарък са му приготвили меч, защото той очаква военната помощ, която българският парламент гласува. Вместо това получи меч. Мен щеше да ме е срам да отида в Украйна с неизпълнени ангажименти, които Народното събрание ти е дал право да изпълниш.

ГЕРБ се придържа към становището на Алианса, според което няма намерение да се изпращат войски в Украйна. В ЕС също няма такова решение. Всеки ден плашат хората. Народът ни е толкова чувствителен за участие във война и то до границите ни, затова не мога да разбера това самоизтъкване пред западните ни партньори. Желанието да се самоизтъкват минава всякакви граници.

ГЕРБ е отговорна партия и повече в такива невидени и неорганизирани сглобки няма да участваме. В рамките на 10 дни ние ще изготвим коалиционно споразумение, което е за цял мандат и минава през състав на Министерския съвет. Както те предлагат в техния меморандум и ние ще предложим пропорционално с право на вето нов преглед на министри.

9 месеца не мога да обясня на партията и на хората, които са гласували за нас, защо те с по 30 депутата имат повече министри, областни управители и навсякъде сменят повсеместно всичко. Ако темата за външно министерство продължи да стои, отсега казвам, че отиваме на предсрочни избори. Аз не говоря с проценти, аз искам да нося отговорност!, подчерта Борисов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени