FACEBOOK

Милион сипе РБ за реклама само в София

Клипове, билбордове от всякакъв вид, плакати на непозволени места, безплатни вестници ни заливат отвсякъде

Поне милион струва рекламната кампания на Реформаторския блок само за изборите в София, ако се вземат цените на всички тв клипове, малки, големи и още по-големи билбордове по всички големи булеварди, стотици хиляди плакати, стотици хиляди напечатани и раздавани на специално направени павилиони из целия град безплатни вестници, масирани ротации във Фейсбук на огромен брой кандидати – за градски, районни кметове и за общински съветници – всеки със собствена линия.
Обрънахме се за официална позиция към пиарите на РБ. Оттам оцениха кампанията на 300 000 лв., които плащала почти изцяло партията Демократи за силна България.
Дори да приемем това число, а то е поне тройно занижено спрямо реалното (в България е традиция част от сметката по избори да се плаща официално, а по-голямата – в пликче), интересно е откъде идват парите. „От партийната субсидия, гласи отговорът.
ДСБ има една-пета от субсидията за Реформаторския блок. Това са 640 000 лв. годишно. Понеже държавата ги превежда на тримесечия, значи ДСБ до момента е получила 480 000 лева. От тези пари се изплащат заплатите на всички служители на партията, която е национална – има свои представители в 250 общини.
Ако 300 000 лв. са отишли за кампанията само в София, тези хора какво – гладуват ли. Още повече РБ има кандидати в „95% от всички общини”, които са общо 265 в нашата държава. И на някои места – Варна например, или Разград да кажем, кандидатите на РБ са си афиширани от ДСБ.
Ако София е изяла всичко, значи ли това, че са верни писанията в медиите, че небезивестният Дидо Дънката, определян от медиите дори като контрабандист, бил финансирал кампанията в морската столица?
Има и друга възможност. Някои от кандидатите за общински съветници например сами да финансират своите кампании. Най-забавен е случаят с проекологичната Марта Георгиева. Освен билбордове тип ракета по спирки и булеварди, тя е разлепила и дмного хиляди хартиени плакати – колко зеленина е отишла за хартията! При това много, като тези, които показваме, са на заабранени за това места. В задачата се пита как със заплата на съветник от 1300 лв. човек си позволява тези харчове?

Повече снимки в нашата Галерия!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени