FACEBOOK

Мая не изчисти в срок 75 плаката, чака я глоба до 5000 лв., докато ратува за чистота и законност

Докато ратува за чистота и законност, юристката Мая Манолова в нарушение на чл.186 от писания от нея Изборен кодекс не е почистила не 1, не 2, а 75 свои плаката като кандидат – кмет на София. Според създадения от нея нормативен акт, тя следва да заплати глоба от 1000 до 5000 лв.

Интересно е как ще го направи, при положение, че личните й сметки са на червено с 220 000 лв. според собствените й официални декларации. Мая няма време да изчисти, докато ходи по телевизионни студия и митинги. И дава чудесен личен пример.

Интересно е, че неизчистените й плакати са най-много в Район Връбница. Точно там е превърнатия в нея от исторически Волуяк.

Общо 14 са политическите партии, коалициите от партии и инициативните комитети, които пресрочиха задължението да премахнат навреме агитационните си материали.
В изпълнение на чл. 186 от Изборния кодекс, Столичният инспекторат извърши проверка на територията на общината за непремахнати плакати, останали след преминалите преди 10 дни, а за повечето – още преди 17 дни турове на изборите.

Установи се, че те са близо 1000 в цяла София. 956 броя афиши, плакати, листовки и други видове агитационни материали, все още стоят непремахнати.
Класацията се води от Атака, БСП и ВМРО, на което Мая отстпъва третото място само за 1 бройка. Демократична България е пета, коалицията ГЕРБ /СДС има 32 броя или 2,34 пъти по-малко от Манолова. ПП МИР има точно 19.

За всички установени нарушения са съставени констативни протоколи. Предстои да бъдат съставени актове за административни нарушения. Предвидените в изборния кодекс санкции са от 1000 до 5000 лв.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени