FACEBOOK

Кораб от порт Бургас достави взривното вещество в Бейрут

"Българската фирма Интерфлийт Шипмениджмънт е листната като собственик на изоставения кораб Розус, който докарал амониевата селитра, взривила Бейрут", разкрива сайтът Биволъ. И привежда регистрацията в myship, където личи нещо още по-интересно. Компанията е не просто българска, а бургаска.

А родното пристанище на направения през 1986 г. в Япония кораб е портът на града. Той се прочу по-рано като място на отвличане на либийския кораб Бадр , което бе опитано да се извърши там със съдействието на родния съд и се превърна в незатихнал международен скандал, който съпъства Борисов 3.

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев, комуто премиерът вчера се извини, че "не го е направил" главен прокурор, пък влезе в кашата и се опита да посредничи в Либия. Пристанището е държано от БМФ Порт Бургас. Както личи по името на фирмата, тя е част от БМФ на лидера на КРИБ Кирил Домусчиев, сътрапезник на премиера и довчерашния финансов министър Горанов, който живее в затворения му жилищен комплекс без наем.

По една случайност БМФ все още дължи над 50 млн.лв. - цялата сума за коледни бонуси на пенсионерите в България, на хазната. Припомняме, че във вторник вечерта огромна експлозия в ливанската столица остави 300 000 души без дом, а броят на загиналите и ранените все още се уточнява, но е като от малка война. В следващите дни очаквайте разследване за Бадр, дълговете на БМФ и още нещо.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени